Trips

Trip I

De stranden van La Croix Valmer: Plage du Debarquement, Plage de Sylvabelle, Plage Heraclee, Plage de Gigaro. Probeer ze alle vier te vinden of loop het kustpad: Sentier du Littoral.

Trip II

Bezoek Saint Tropez en dan vooral de Markt op dinsdag en Zaterdagmorgen. Uiteraard ook de haven en het Jeu de Boulesplein :Place des Lices.

Trip III

Bezoek het plaatsje Gassin. Parkeer zo hoog mogelijk en loop dan aan de linkerkant via de stenen trap het dorpje in. s’Avonds diner buiten bij Bello Visto.

Trip IV

Rij de kustweg naar Le Lavandou. Onderweg kunt u stoppen bij de kleine strandjes van Bon Porteau, Le Rayol, Pramousquier, Cavaliere, Aiguebelle en Saint Clair.

Trip V

Bezoek het plaatsje Port Grimaud. Neem de ingang bij de betonnen brug over de kustweg! Parkeer net als iedereen op de grote betaalde parking. Beklim het kerkje, kost een euro, Doen! Of doe de rondvaart, leerzaam.

Trip VI

Bezoek s’avonds de haven van Cavalaire sur Mer. Eten, drankje, live muziek…

Trip VII

Bezoek enkele wijnchateaux van het schiereiland, bijvoorbeeld Chateau Minuty, of Chateau Barbeyrolles. Koop een flesje om thuis te proeven. Goedkoop en goed is de wijn van de Celliers de Ramatuelle en dan vooral de rose.Niet verwarren met de slechte Domaine de Ramatuelle uit de winkels!

Trip VIII

Cap Lardier is het beschermde natuurgebied dat achter Plage de Gigaro ligt. Daar kunt u prachtige wandelingen maken langs de kust en verlaten strandjes ontdekken. Mountainbiken mag daar ook, die zijn te huur in het dorp.

Trip IX

Village des Tortues is het schilpaddendorp. De hier in het wild levende landschildpaddensoort heet Tortue Hermann. Deze attractie ligt voorbij La Garde Freinet vlak bij het dorpje Gonfaron.( zie de kaart / in de winter gesloten ).

Trip X

Botanische tuinen van Le Rayol. Een folder daarvan zit in het rode boek.

Trip XI

De Kapel van Sainte Roseline, een beschrijving zit ook in het rode boek. Het is even rijden maar zeer de moeite waard.( maandag gesloten )

Meer informatie vindt u in de volgende PDF: Heilige Roseline

Trip XII

Er is op zondagmorgen markt in het centrum van La Croix Valmer. Ook is er op zondagmorgen een gigantische OPENLUCHTROMMELMARKT op de weg tussen Grimaud en Port-Grimaud de lokatie heet “Jas de Robert “.