Aankoopbegeleiding

Wilt u een huis, appartement of bouwgrond aankopen in Zuid-Frankrijk? Graag help ik U met het volledige traject.
Mijn specialiteit ligt in DRIE GEBIEDEN:

 • Het schiereiland van ST.TROPEZ met o.a. de plaatsen La Croix Valmer, Cavalaire sur Mer, Ramatuelle, Gassin, Grimaud en St.Tropez zelf,
 • Het gebied dat wordt omscreven als MOYEN VAR, dit is het gebied met de plaatsen Lorgues, Vidauban, Le Muy, Le Luc, Dit is het deel van de Provence met het mooie milde klimaat, tot een hoogte van maximaal 250 meter boven de zeespiegel.
 • Het gebied rond CANNES met de plaatsen Valbonne, Grasse, Roquefort les Pins,le Rouret.

Dit AANKOOPTRAJECT bestaat vaak uit de volgende stappen:

 1. Samen met de klant een lijst van WENSEN en EISEN opstellen, een zgn PROFIEL, waar het te kopen object aan moet voldoen. In welk gebied?; Hoeveel slaapkamers? Vrijstaand? Welke stijl? Wat is het budget? Etc etc.
 2. Vervolgens ga ik in dat gebied zoeken en een SELECTIE maken die goed aansluit bij het gemaakte profiel. Dit gebeurt ter plaatse in Frankrijk, de huizen worden door mij van te voren bekeken.
 3. Van deze selectie wordt vervolgens een DOSSIER samengesteld dat samen met de klant in Nederland besproken wordt.
 4. In twee of drie dagen worden vervolgens met de klant de belangrijkste huizen ter plaatse bezocht en uitgebreid bekeken.

Wordt er uiteindelijk iets goeds gevonden dan wordt bij de aankoop de nodige VOORZICHTIGHEID betracht:

 1. De koopovereenkomst, het COMPROMIS DE VENTE, wordt door een vaste advocaat beoordeeld op mogelijke onjuistheden of valkuilen.
 2. Op het GEMEENTEHUIS ter plaatse wordt onderzocht wat de plannen rond de woning zijn? Komen er wegen? Wat zijn de bouwplannen in deze buurt etc? Zo bleek bijvoorbeeld een tientallen jaren ongebruikte spoorbaan plotseling weer in gebruik genomen te worden, deze liep vlak onder de tuin van het aan te kopen pand door…
 3. Ter plaatse in de naaste omgeving van de woning wordt onderzocht wat er in de buurt speelt. Buren en dorpsgenoten kunnen vaak nuttige informatie geven, Bijvoorbeeld: er bleek in het appartement ernaast al jarenlang een man te wonen met een zeer luidruchtige bouvier. Het duurde even tot we dat doorhadden, het appartement werd niet gekocht…
 4. Ook belangrijk is een zorgvuldige analyse van de jaarkosten:

Is er sprake van gemeenschappelijke PARKKOSTEN, DOMEINKOSTEN?
Dit zijn de jaarlijkse kosten voor onderhoud van de gemeenschappelijke tuin, het onderhoud van het gemeenschappelijke zwembad etc, etc.

Wat kost de GEMEENTEBELASTING per jaar? Deze bestaat uit twee belastingen nl. de Taxe Fonciere en de Taxe d’habitation.

Verder natuurlijk, Inboedel en opstal verzekering, Water, Stroom.

Wat zijn er voor ONDERHOUDSKOSTEN te verwachten?

Om deze kosten geheel of gedeeltelijk terug te verdienen kunt u natuurlijk ook aan verhuur denken. Daarom wordt ook de verhuurbaarheid zorgvuldig bekeken.

Wat de kosten van deze begeleiding, bemiddeling zijn leg ik u graag uit in een persoonlijk
gesprek,

Als referentie breng ik u graag in kontact met diverse kopers die met mij dit traject hebben doorlopen.

Voorbeeld 1 : Aankoopbegeleiding van een vakantievilla in La Croix Valmer:

Medio 2000 vraagt een oud studiegenoot van Nyenrode , Dies Muller, een huis voor hem te zoeken in Zuid Frankrijk. Hij wil investeren en zich daar eventueel vestigen. Mijn voorstel is om in het dorp La Croix Valmer te zoeken naar een geschikte woning. Gedurende de vier dagen dat hij op bezoek is wordt een geschikte woning gevonden en direct een bod uitgebracht. Het bod wordt geaccepteerd en sindsdien is Dies niet meer uit La Croix Valmer weggeweest. Diverse andere aankopen volgen met veel genoegen.

Voorbeeld 2 : Aankoopbegeleiding van een groot familiehuis bij Grasse:

In 1999 vraagt vriend PB mij hem te helpen een geschikt vakantiehuis te zoeken in de buurt van Grasse. Uit de bekende tijdschriften Residences, Proprietes de France en Belles demeures maken we een selectie van huizen die qua lokatie, stijl en budget bij PB passen. Nadat de selectie van te voren bezocht is door GJ Pelt, wordt vrij snel duidelijk dat de voorkeur uitgaat naar een oude Bastide tussen Valbonne en Grasse. Inmiddels geniet de familie al enkele jaren van deze grote vakantiewoning.